MoveByBike Europe AB (”MoveByBike” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget tecknat avtal med CWS Sweden AB(”CWS eller företaget”). CWS är marknadsledande inom tvätt av bland annat arbetskläder och verksamma på flera orter i Sverige. 

Avtalet innebär att stora delar av CWS leveranser av nytvättade arbetskläder nu kommer levereras av MoveByBike. CWS arbetar aktivt med hållbarhet genom hela produktionen där hårt ställda miljö- och hållbarhetskrav också sträcker sig ut i leveransledet. Avtalet som börjar rulla i november gäller initialt Malmö.

”Vi ser med stor nyfikenhet framemot vårt samarbete med MoveByBike. Att minska vårt klimatavtryck utan att minska på kvalité, service och tillgänglighet är högsta prioritet för oss på CWS. Att göra förbättringar själva är bra. Att kunna genomföra förbättringar tillsammans är ännu bättre!” säger Jesper Tapper, projektledare CWS.

Utöver MoveByBikes position som helt utsläppsfri leveranspartner har bolaget också stor lastkapacitet. Bolagets möjlighet att agera pålitlig partner för större volymer gör dem konkurrenskraftiga mot traditionell transport som tidigare ansetts vara det som gäller för effektiv logistik. Bolagets lastkapacitet i kombination med möjligheten att agera på dubbel infrastruktur skapar kortare leveransvägare och därmed tidsbesparing för kunden.  

”Det är alltid lika glädjande att vara en del av ett företags omställning till utsläppsfri logistik. CWS är en stor aktör inom tvättsegmentet med många kunder i våra leveranszoner. Vi känns som givna samarbetspartners där MoveByBike kommer spara både tid och miljö vid leveranserna”, säger Lisette Hallström, VD MoveByBike.

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

För mer information om CWS, vänligen kontakta: 
Jesper Tapper, 
Projektledare

Telefon: + 46 (0) 723524382

E-post: jesper.tapper@cws.com

Hemsida: https://www.cws.com/se-SE

_______________________________________________________________

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.