MoveByBike Europe AB och Bzzt AB meddelade igår att bolagen går ihop genom ett förvärv. Tillsammans kommer de skapa helt nya förutsättningar för utsläppsfria leveranser där effektivitet och lönsamhet står i fokus. Förvärvet tar MoveByBike ur kontrollbalans samt säkrar 10MSEK i den nya koncernen.

MoveByBike är med sina eldrivna lastcyklar ett etablerat logistikbolag med verksamhet i våra tre största städer. Genom stor lastkapacitet och marknadens främsta fordon samarbetar MoveByBike med flertalet av de största aktörerna inom e-handel och matkassesegmentet. Förvärvet av Bzzt kommer nu öppna och bredda för ännu snabbare leveranser där Bzzt, med sina eldrivna mopeder, erbjuder expressbud under timman. 

Bolagen delar visionen om en hållbar stad där utsläppsfria transport- och logistiklösningar bidrar till en bättre miljö för invånarna. Tillsammans kan de ta en helt ny position på marknaden och utveckla den positiva logistiktrenden där utsläppsfria leveranser tar allt större plats. Utöver positiva miljöaspekter kommer samgåendet också innebära en kortare väg till lönsamhet och ett reducerat kapitalbehov. 

”Detta skapar en ny position där vi tillsammans kommer utveckla och skapa helt nya förutsättningar, både för cykellogistiken och bolagen. Jag är stolt över förtroendet att bli vd för båda bolagen och ser fram emot arbetet som väntar. Att vi genom förvärvet kommer närmare positiva kassaflöden och återställer eget kapital skapar nya förutsättningar att bygga verksamheterna på. Sammanslagningen kommer också innebära stärkt konkurrenskraft där vi tillsammans blir en större aktör och partner för e-handlare och kunder”, säger Lisette Hallström, VD MoveByBike.

”Genom att kombinera våra styrkor kan vi bli en ledande aktör inom segmentet. Vår digitala plattform gör att vi snabbt och enkelt kan koppla ihop oss med e-handlare och butiker, så att vi blir en förlängning av deras egna system. Kombinationen med MoveByBikes operationella erfarenhet och styrka gör oss väldigt attraktiva som logistikpartner”, säger Sven Wolf, VD Bzzt. 

Förvärvet innebär att ny styrelse kommer tillsättas där Bzzt kommer nominera Sven Wolf till styrelseordförande. 

Lisette Hallström, vd MoveByBike och Sven Wolf, vd Bzzt

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

För mer information om Bzzt, vänligen kontakta

Sven Wolf, VD 

Telefon: +46 (0) 705 08 83 10

E-post: sven.wolf@bzzt.se

Hemsida: www.bzzt.se

_______________________________________________________________

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 

leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel. 

Om Bzzt

Vi är här för att kicka fossilfordonen ur städerna (så att folk som bor och arbetar i dem ska kunna andas friskare luft och slippa buller och trängsel). Och så här gör vi det: vi utvecklar mjukvara och teknik som optimerar hur fordon, kunder och varor kommunicerar med varandra. All den här smarta tekniken förpackas sedan snyggt, förses med Bzzt-loggan och erbjuds som en leveranstjänst till butiker, restauranger, e-handel och andra företag, De använder Bzzt för att transportera sina varor i våra små, elektriska, utsläppsfria fordon. Det är prisvärt, smart och hållbart. Precis vad städer över hela världen behöver. Än så länge finns vi i Malmö, Göteborg och Stockholm.