MoveByBike Europe AB tecknar samarbetsavtal med Budbee

MoveByBike Europe AB (”MoveByBike” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget ingått ett samarbetsavtal med Budbee AB (”Budbee”). Samarbetsavtalet innebär att logistikbolaget Budbee, verksamma inom logistiklösningar för e-handlare, och MoveByBike går in med gemensamma krafter för att täcka de miljö-zoner som Budbee är verksamma på idag. Samarbetet planeras att starta i september 2021.  En viktig del […]

SVERIGE – 23 augusti 2021

MoveByBike Europe AB (”MoveByBike” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget ingått ett samarbetsavtal med Budbee AB (”Budbee”). Samarbetsavtalet innebär att logistikbolaget Budbee, verksamma inom logistiklösningar för e-handlare, och MoveByBike går in med gemensamma krafter för att täcka de miljö-zoner som Budbee är verksamma på idag. Samarbetet planeras att starta i september 2021. 

En viktig del i MoveByBikes tillväxtstrategi är att finna nya samarbetspartners för att på så sätt expandera Bolaget och öka kundbasen. Budbee är ett logistikbolag som erbjuder en logistiklösning för e-handlare. Budbee är idag verksamma i Sverige, Nederländerna, Belgien, Finland och Danmark. Budbee erbjuder smidiga fossilfria hemleveranser efter kundens önskemål samt leveranser till paketboxar där kunden enkelt kan hämta sitt paket. Samarbetet innebär att Budbee och MoveByBike går in med gemensamma krafter för att täcka de miljö-zoner som Budbee är verksamma på idag. Samarbetet planeras att starta i Malmöregionen i september 2021 för att sedan fortsatt expandera tillsammans.

”Vi är mycket glada över detta samarbetsavtal med Budee. Budbee strävar efter att erbjuda ett komplett fossilfritt leveransalternativ, vilket går hand i hand med MoveByBikes ambitioner om en helt miljövänlig leverans åt våra kunder. Samarbetet är ytterligare ett steg i vår planerade expansion och etablering i Sverige”, säger Lisette Hallström, VD MoveByBike.

”Vi arbetar för miljövänliga, smidiga och effektiva leveranser och ser att MoveByBike på ett bra sätt kan bidra till att nå dit. Vår ambition är att erbjuda fossilfria och kostnadseffektiva transporter och genom samarbetet med MoveByBike får vi ännu bättre förutsättningar att nå det målet. Vi ser fram emot att tillsammans bredda utbudet av miljövänliga transportlösningar för våra kunder och e-handlare”, säger Pontus Håstlund, General Manager Nordics, Budbee.

Denna information är sådan som MoveByBike Europe AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23/8 2021.

 För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se

 

För mer information om Budbee, vänligen kontakta

 Anne Sonne, VP OF COMMUNICATIONS

Telefon: +46 8-122 503 40

E-post: ann.sonne@budbee.com

Hemsida: www.budbee.com

_________________________________________________________________________________________________________________

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

MoveByBike
+46 40 616 06 55
info@movebybike.se

Byggmästaregatan 3
211 30 Malmö
Sweden

Malmö
+46 40 616 06 55
malmo@movebybike.se

Göteborg
+46 40 616 06 55
goteborg@movebybike.se

Stockholm
+46 40 616 06 55
stockholm@movebybike.se