MoveByBike Europe AB tecknar avtal med Lime

MoveByBike Europe AB (”MoveByBike” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolaget ingått ett löpande avtal med mikromobilitetsföretaget Lime, en etablerad aktör med elsparkcyklar i Sverige där MoveByBike kommer vara en betydande del av deras logistikkedja för att säkerställa hög tillgänglighet via sina city-hubbar. Samarbetet träder i kraft i juli 2022.

SVERIGE – 14 juli 2022

MoveByBike fortsätter att knyta nya avtal med samarbetspartners som en viktig del av Bolagets tillväxtstrategi. I dagsläget har MoveByBike samarbete med både Voi och mikromobilitetsföret Dott. Bolaget assisterar företagen med att ladda utbytbara batterier till deras elsparkcyklar via Bolagets egna city-hubbar. Nu kan Bolaget meddela att de har signerat ett nytt löpande avtal med Lime som avser även dem är väletablerade på den svenska marknaden.

Limes uppdrag är att bygga en framtid där transporter är delade, prisvärda och utsläppsfria. Som världens största leverantör av delade elfordon samarbetar Lime med städer för att distribuera elektriska cyklar och elsparkcyklar. Lime blev utsett av Time Magazine till ett av världens 100 mest inflytelserika företag år 2021 och företaget har möjliggjort mer än 250 miljoner resor i fler än 200 städer på hela fem kontinenter, och bidrar till den nya generationen av hållbara alternativ till bilägande. Avtalet mellan MoveByBike och Lime gäller initialt Stockholm och träder i kraft under juli 2022.

”Vi är glada för vårt nya avtal med Lime, det påvisar en tydlig kvalitetsstämpel och position för MoveByBike. Lime är en internationell aktör som är etablerad i flera storstäder i Europa och även väletablerad i Sverige, de har nu valt oss för att tillgodose deras logistik med hjälp av våra city-hubbar. Idag assisterar vi både Voi & Dott med batteribyten på deras elsparkcyklar och vi är nöjda med att nu expandera den delen av vår verksamhet vilket går i linje vår tillväxtresa,” säger Lisette Hallström, VD MoveByBike. 

För mer information om Lime, vänligen kontakta

Ellie Brid, Senior Communications Manager UK & Northern Europe

E-post: ellie.bird@li.me

Hemsida: www.li.me

 

För mer information om MoveByBike, vänligen kontakta

Lisette Hallström, VD

Telefon: +46 (0) 76 020 20 96

E-post: lisette.hallstrom@movebybike.se

Hemsida: www.movebybike.se 

Om MoveByBike

MoveByBike är verksamma inom e-handel, logistik och mikromobilitet och är idag en av få aktörer på marknaden som arbetar med en helt miljövänlig transport. Transporten sker främst med Bolagets egenutvecklade cykel – en eldriven cykel med en möjlig lastvikt på 200 kilo och lastutrymme på upp till fyra kubikmeter. Bolagets transportcyklar är flexibla och lätta att operera med i städer där trafiken annars är ett problem samtidigt som de möjliggör en högre produktivitet och effektiv transport eftersom de kan arbeta på cykelväg såväl som bilväg. Under 2020 genererade Bolaget en omsättning på cirka 27 MSEK och över 500 000 leveranser genomfördes. MoveByBike har för avsikt att expandera verksamheten i Norden samt bredda sin verksamhet inom e-handel.

MoveByBike
+46 40 616 06 55
info@movebybike.se

Byggmästaregatan 3
211 30 Malmö
Sweden

Malmö
+46 40 616 06 55
malmo@movebybike.se

Göteborg
+46 40 616 06 55
goteborg@movebybike.se

Stockholm
+46 40 616 06 55
stockholm@movebybike.se