Om oss

En kall och grinig marsdag stog vi på SYSAVs återvinningsannläggning i Bunkeflo utanför Malmö och sorterade cyklar för Cykelkökets räkning.

Ett problem vi diskuterade medan vi stod och huttrade var hur vi skulle transportera cyklarna in till Cykelköket i centrala Malmö. Ingen hade bil och få hade körkort. Efter en stunds resonemang kom vi fram till att det borde gå att flytta cyklar med cyklar. Allt annat kändes lite fel, cykelentusiaster som vi är.

En idé växer fram

Vi började fundera på hur vi skulle kunna bygga en kärra stor nog för transporterna. Väl hemma surfade vi ut på webben och hittade snart en mycket viktig inspirationskälla till det som skulle bli en företagsidé, nämligen flyttfirman Déménagement Myette i Montreal, Kanada. Julien Myette, grundaren av det företaget har frikostigt delat med sig av sina erfarenheter och vi bestämde oss för att köpa sådana vagnar som han tillsammans med Bikes at Work i USA tagit fram.

Några veckor senare var ett nytt miljövänligt transportföretag i Malmö på gång att starta, MOVEBYBiKE blev namnet.

Startas av cykelentusiaster

Vi som startde är Johan och Nils Wedin, far och son som var för sig hittat till Malmö från Örnsköldsvik för några år sedan. Vi stortrivs med att bo i Sveriges bästa cykelstad och har båda valt att leva utan bil. Detta val har inneburit många positiva saker för oss men vi har även insett att det kan vara lite besvärligt när man har behov av att flytta större saker som möbler till exempel. Att transportera dessa saker med cykel och vagn är jättespännande och ligger helt rätt i tiden. När vi nu startar MOVEBYBiKE så erbjuder vi en miljövänlig, billig och modern lösning på mångas behov av transporter i Malmö och allt eftersom i andra städer också.

Kunder

Trivector
Simris
retoy
Reko Deli
Pretty Flowers i Lund
Nudies Jeans
Njutbar
Möllans Ost
Möllans Eko
Metro
Marstorps mat Umeå
Mannheimer Swartling
Lunds kommun
Linné och Grankvist Umeå
Houdinisportswear
Hadicare
Gröna Tryck Umeå
Gröna Flyttlådan
Föreningspool Malmö
Cykelköket
Concrete Farming
Concito
Certex
Brödlabbet
BaraBlommor
Bafab Kontorsmöbler
Arkdes