Miljön

Fördelen med att använda cyklar för att leverera varor

Det är bra för miljön.

Att transportera gods på cykeln är bra för miljön. Det blir inte något buller, risken för olyckor är mycket låg, utsläppen är minimala även om cyklisten måste äta lite extra. I de fall man använder el-assisterad cykel så går det ändå åt bara ca en tiondel så mycket energi som en elbil.

Det är effektivt

Att transportera med cykel går fort. Många gånger fortade än med bil. En bil är inte så snabb i stadsmiljö då den ofta måste köra omvägar och kan fastna i köer. Genom sin smidighet och genom att använda ytterligare ett vägnät, cykelbanorna, kan cykeln ofta vara snabbare än en bil i stadstrafik.
Många gånger har en lastbil i stadstrafik inte mer ombord än att det går att köra med en lastcykel. Med cykeln är man inte begränsad till bara vissa tider eller vissa gataor utan man kan alltid ta sig fram till slutdestinationen.

Det är billigare:

Cykeln har i förhållande till sin lastkapacitet mycket låga driftskostnader och när det handlar om korta avstånd (några få kilometer) inom en stadskärna så är leveranskapaciten hög i och med att cyklen är snabb och smidig. Detta gör att det går att hålla betydligt lägre priser än när man använder lastbilar.

Det passar med den senaste trenden inom e-handel.

E-handlen ökar dramatiskt för varje år och den  genomsnittliga förpackningsstorleken för internetköp är ca 500 gram. Detta gör att cykeln blir den perfekta lösningen för leveransen de sista kilometrarna.

Redan idag så transporterar MOVEBYBiKE allt från livsmedel till trycksaker till mer än 800 adresser dagligen i de städer där vi är representerade.

Kunder

Trivector
Sävargården Umeå
Simris
retoy
Reko Deli
Pretty Flowers i Lund
P5 Umeå
Nudies Jeans
Njutbar
Möllans Ost
Möllans Eko
Metro
Marstorps mat Umeå
Mannheimer Swartling
Lunds kommun
Linné och Grankvist Umeå
Kulturbageriet Umeå
Houdinisportswear
Hadicare
Gröna Tryck Umeå
Gröna Flyttlådan
Gotthards Krog Umeå
Föreningspool Malmö
Cykelköket
Concrete Farming
Concito
Certex
Brödlabbet
BaraBlommor
Bafab Kontorsmöbler
Arkdes